Børnehuset Kronhjorten, Støvring

Børnehuset Kronhjorten er en integreret institution med 80 børnehavebørn, 20 småbørn, 30 legestuebørn og 20 gæstebørn – i alt 150 børn.

Arbejdet har omfattet totalrådgivning med projekteringsledelse, byggeprogram, forslag, myndigheds- og hovedprojekt, udbud, kontrahering, fagtilsyn og byggeledelse. Er udbudt i fagentreprise.

Der er fokus på, at institutionen skal være fleksibel og kan optage forskellige pædagogikker. Der er mulighed for opdeling efter alder, aktivitet i grupperum eller i Ramblaens værksteder og gårdhaver. Fleksibiliteten er så gennemtænkt, at dalende eller stigende antal børn i børnehave kontra småbørn eller i dagpleje kan optages uden gener.

Der har været meget fokus på at skabe fysiske forhold, der letter dagligdagen for personalet. Eksempelvis minimerer en zoneinddeling fra legeplads til garderobe til grupperum, at snavs slæbes med ind.

Arkitekturen, indretningen, farvesammensætningen og materialevalg er bearbejdet således, at der skabes en enkel komposition af varme, lyst og mørkt, samt ru og glat.

Institutionen er udformet ud fra visionen om, at ”et hus er som en by”, det vil sige, at den store bygning er opdelt i mindre, som sammenbindes af en indre gade ”Ramblaen”, som rummer gårdhaver og værksteder. Det skaber en enkel og overskuelig institution til glæde for alle.

Børneperspektivet er tilgodeset på en række områder, bl.a. har børnene deres egen lille indgangsdør.

Bygherre

Rebild Kommune

Adresse

Kronhjorten, 9530 Støvring

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2009 - 2010

Areal

1.050 m²

Ingeniør

Lindgaard A/S

entreprenør

Landskab

Egebjerg By og Landskab ApS

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Søren Næser

Indehaver

Hans Maigård

Indehaver