Byejendom på Vesterbro i Aalborg

Ud mod Vesterbro er der i 2014 opført en ny byejendom, som indeholder to erhvervslejemål og 10 stk. 2 værelses lejligheder, som erstatning for et ældre saneringsmodent hus.

Arkitekturen på projektet tager afsæt i de omgivende ejendommes funkis stil med de skarpe afskæringer og de runde hjørner. Ejendommen er opført i røde mursten med horisontale bånd og felter med murværk i relief. Som en moderne fortolkning af nabobygningernes kobber tagetager, er der her anvendt grønt glas som værn og beklædning af trappetårnet

Restauranten indeholder i stueplan en café, kaffe lounge og en sandwichbar med adgang direkte fra gaden. Fra caféen går en glas- og ståltrappe op til restauranten. På de øvrige etager er der 10 stk. 2 værelses lejligheder, der indeholder entre, bad, soveværelse og stue.

Halvdelen af lejlighederne har egen altan i forbindelse med stuen. Lejlighederne er indrettet smagfuldt med valg af gode materialer, som passer til bygningen karakter og arkitektur.

Til fri benyttelse for alle lejerne, er der på taget indrettet en spændende tagterrasse med faste plinte med sidde- og liggemuligheder. Fra terrassen er der et fantastisk kik ud over Aalborg’s indre by's skyline og Limfjorden.

Facaden mod Vesterbro læner sig ud over fortovet og markerer husets nutidige arkitektur og placering i bybilledet. Som bindeled mellem nabohuset – et ældre bindingsværkshus ligger restauranten "Fisk og skaldyr". Denne bygningsfacade er udført af glas, som giver gæsterne en spændende mulighed for at opleve byens pulserende liv på nærmeste hold.

Byggeriet er i 2015 præmieret af Aalborg Kommune for et dristigt bud på en nutidig Vesterbro bebyggelse.
Se mere på:
http://www.aalborg.dk/om-kommunen/byplanlaegning/temaer-inden-for-byplanlaegning/praemiering/2015-vesterbro-68

Bygherre

Wagner Ejendomme ApS

Adresse

Vesterbro, 9000 Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2014 - 2015

Areal

975 m² / 10 boliger

Ingeniør

Frandsen & Søndergaard K/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Søren Næser

Indehaver