Byklemmen, Aalborg

Bebyggelsen består af 17 ejerboliger fordelt på 13 1½-plans boliger samt 2 dobbelthuse. Boligerne er placeret med variation ud mod et fælles opholdareal, hvor man kan mødes til boldspil, leg og gadefest. Bebyggelsesplanen er en fortolkning af det gamle Skagen, med smalle veje uden fortov, hvidt stakit og hæk i skel mod vej, boliger der varierer i deres placering på grunden samt træværk og malede facader.

Facaderne vil fremstå i vandskuret murværk i de to farver engelsk rød og hvid. Dette giver muligheden for at give boligerne individuelle præg. Tagene vil have røde teglsten og carporten, indgangspartiet samt karnappen mod haven vil være beklædt med sortmalet træ. Disse ensartede tiltag vil skabe en sammenhæng i bebyggelsen. Vinduer er sprosseopdelt og varierer i kvadratiske størrelser, der fortolker Skagenshuset arkitektur.

Den enkelte bolig er 105 m² og i 1½ plan og har derudover carport samt skur. Boligen er enkelt indrettet, hvilket giver gennemlys på tværs igennem boligen og funktionelle rum. Boligens entre fungerer som fordeling til stue/alrum, badeværelse samt adgang via trappe til 1.sal. Stue / alrummet strækker sig på langs i boligen. I den ene ende af alrummet er der indrettet køkken i åben forbindelse med spiseafdeling og stor åben vinkelstue - med mulighed for indretning af ekstra værelse. Badeværelset er indrettet med brus samt mulighed for vaskesøjle, og fungerer derfor delvist også som boligens bryggers. Boligens 1. sal er indrettet med 2 værelser, badeværelse samt niche, som blandt kan anvendes til kontor.

Bygherre

Multi-Byg A/S

Adresse

Byklemmen, 9200 Aalborg SV

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2010 - 2011

Areal

1.555 m² / 17 boliger

Ingeniør

Korsbæk & Partnere K/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Søren Næser

Indehaver

Anders-Peter Østergaard

Bygningskonstruktør & Brandrådgiver (BK2)