Dannebrogscentret, Aalborg

På Kastetvej i Aalborg Vestby ligger Dannebrogscentret, som er et område, der fungerer som et bydelscenter. arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD har været arkitekter på denne byfornyelse. Centret indeholder mange forskellige aktiviteter og består blandt andet af Dannebrogspladsen, som er et offentligt grønt areal med bænke og cykelparkering. Ud mod pladsen er der udeservering ved Café Ulla Terkelsen, som er et spisested, der forvandler sig til bar om aftenen. Ved siden af caféen ligger den italienske restaurant Sticchis, som serverer autentiske stenovnspizzaer.                                        

Ved siden af området ligger perronen for Vestbyens station. På den anden side af stationen kommer det nye Spritten til at være et kulturelt samlingspunkt. Dermed er togstationen meget central for Vestbyen og Dannebrogscentret.

Ideen bag Dannebrogscentret har været at skabe et område med liv. Centret indeholder mange funktioner, som folk anvender det meste af døgnet. Det gør det til et trygt sted at færdes. Der er aktiviteter for flere aldersgrupper, hvilket er med til at skabe mangfoldighed i området. Mellem bygningerne er der skabt interne torve og stier. Området er en gennemgang for mange mennesker hver dag og samtidig et mødested for alle Vestbyens beboere. Dannebrogscentret er Vestbyens centrum.

Centret består også af Job- og integrationshuset, og overfor ligger Sprogcenter Aalborg, hvor der er sprogundervisning. ”Perlen” er også en del af centret og er et socialt værested for udviklingshæmmede. En anden del af bydelscentret er den gamle industribygning ”Tekstilen”, som er blevet renoveret og nu indeholder Fitness World, et IT-firma og Aldi. Ved Tekstilen har vi bevaret det rå industrilook.  Der er højt til loftet, shedtage og store støbejernsvinduer. Alt sammen noget, som er en del af bygningens historie. I forlængelse heraf ligger Kvickly, som er blevet omdannet og moderniseret.

Bygherre

Schur Ejendomme A/S

Adresse

Dannebrogsgade, 9000 Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2008 -

Areal

Ca. 19.200 m²

Ingeniør

COWI A/S

entreprenør

Landskab

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Jacob Morild Christensen

Bygningskonstruktør

Hans Maigård

Indehaver

Morten Høyer

Arkitekt & Sikkerhedskoordinator