Den Gule By, København

Hele Jernbanebyen i København på ca. 555.000 m2 står overfor en større udvikling. Området har tidligere rummet forskellige funktioner for DSB og Banedamark.

Den gule by er en del af Jernbanebyen, og blev opført som boliger til DSB’s ansatte. En lille have by, med bevaringsværdige gule huse  og med røde vingetegl på taget.

Lige nu foregår en udarbejdelse af en lokalplan for udviklingen af Jernbanebyen og Den Gule By. Lokalplanen kommer blandt andet til at rumme muligheden for at opføre en ny bygningslænge mod Otto Bussesvej samt mulighed for at etablere nye kviste og ovenlysvinduer på den eksisterende bevaringsværdige bebyggelse.

Derudover er Mesterboligerne blevet renoveret. Dobbelthuset har tidligere huset stationsmestre, men efter renoveringen består huset nu af fire selvstændige familieboliger.

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD er i tæt dialog med Københavns Kommune om udarbejdelse af lokalplanen for området. Derudover har vi udarbejdet dispositionsforslag, projektforslag, myndighedsprojekt, udførselsprojekt samt projektopfølgning på Mesterboligerne.

Bygherre

Ejendomsselsskabet Otto ApS

Adresse

Otto Bussesvej, 2450 København

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2021 -

Areal

3.764 m² / 40 boliger

Ingeniør

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Anders-Peter Østergaard

Bygningskonstruktør & Brandrådgiver (BK2)

Søren Næser

Indehaver

Matilde Engell

Arkitekt (Barsel)

Karoline Petersen

Arkitekt