Fjordtårnet, Nørresundby

Bygningernes facader er hvide, som de øvrige bygninger i området, med store åbne altaner, som her udnytter områdets udsigt på bedste måde. Fjordtårnet, vil med dens markante højere profil markere området som et landmark. Altanerne indgår i arkitekturen og danner mønstre både vertikalt og horisontalt.

Fjordtårnet på 11 etager, indeholder 44 ejerlejligheder. Hver etage er disponeret med 4 lejligheder pr. etage samlet omkring en trappe og elevator. Lejlighederne er 2-3 værelses lejligheder i varierende størrelser fra 83 m² og til 112 m². Alle lejligheder har hver en udsigtsaltan i beton og glas.

De 46 lejeboliger har seks lejligheder pr. etage med adgang fra en fælles trappe/elevator. Lejlighederne varierer i størrelser fra 55 m² til 81 m². Facaderne er hvidt vandskuret murværk med horisontale altangange, der brydes af vertikale elementer af glas.

Gårdarealet er disponeret i sammenhæng med Fremtidens Plejehjem, hvilket giver mulighed for parkering og ophold på terræn. Fra gårdarealet er der direkte forbindelse til havnepromenaden og de rekreative arealer langs Limfjorden.

Facaderne er opført med udvendigt hvidt facadepuds. Bygningens markante tagprofil markerer/opdeler bygningen.

I forlængelse af fjordtårnet er der opført 46 lejeboliger for Lærernes Pension. Det er en rektangulær bebyggelse i 5-6 etager, der sammen med Fjordtårnet danner et samlet arkitektonisk forløb.

Bygherre

A. Enggaard A/S

Adresse

Spiesgade, 9400 Nørresundby

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2017-2018

Areal

8.993 m² / 90 boliger

Ingeniør

NIRAS A/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Anders-Peter Østergaard

Bygningskonstruktør & Brandrådgiver (BK2)

Søren Næser

Indehaver