Kirkens Korshær, Aalborg

Kirkens Korshær i Aalborg har i snart 90 år været et tilbud om nærhed, varme og omsorg for socialt udsatte mennesker i Aalborg og omegn. Dette hjælpearbejde fremtidssikres og forbedres ved at etablere et nyt fælleshus, der samler Kirkens Korshærs aktiviteter i Aalborg. Aktiviteterne omfatter byarbejde, familiearbejde, børnehjørne, dag- og natvarmestue, genbrugsbutik samt administration for hele organisationen Kirkens Korshær, Aalborg.

"Dørene er altid åbne" hos Kirkens Korshær og det nye fælleshus bliver derfor et mødested for alle, men hovedsaligt for socialt udsatte mennesker. Desuden vil det være muligt i det nye fælleshus, at søge viden, råd og vejledning indenfor de områder, som Kirkens Korshær beskæftiger sig med. Oplysning overfor byens borgere og organisationens samarbejdspartnere er en vigtig del af Kirkens Korshær arbejde, hvilket med det nye fælleshus i Aalborg centrum fremtidssikres.

Der er i indretningen af det nye fælleshus lagt vægt på at anvende gedigne og robuste materialer samt en farvesammensætning, der gør at rummene fremstår moderne og imødekommende. I mellembygningen indrettes et moderne produktionskøkken, der fremtidsikrer varmestuens drift.

Facaden mod Søndergade renoveres og får en "ansigtsløftning", således byhuset fra 1895 på ny fremstår flot og tidssvarende ud mod Bredegade Torv.

Ejendommen Søndergade 14 rummer mulighederne gennem dens opdeling af bygningen med forhus, baghus og forbindende mellembygning, at skabe et fælleshus, hvor funktionerne og aktiviteterne samles over gården og i den sammenhængende bygningsmasse, men også opdeles så de mange forskellige brugeres behov tilgodeses. Det nye fælleshus indrettes og renoveres, således det fremtidssikrer hjemlige og trygge rammer for husets mange brugere og bliver en attraktiv arbejdsplads, der vi kunne tiltrække flere frivillige medarbejdere.

Bygherre

Kirkens Korshær

Adresse

Søndergade, 9000 Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2014-2015 (2023 - sundhedsrum)

Areal

1.391 m²

Ingeniør

Projekton ApS, Frandsen & Søndergaard K/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Søren Næser

Indehaver

Anders-Peter Østergaard

Bygningskonstruktør & Brandrådgiver (BK2)

Matilde Engell

Arkitekt (Barsel)