KMD, Aalborg

KMD’s nye domicil for deres 1000 medarbejdere er udført i totalrådgivning med projekteringsledelse, byggeprogram, forslag, myndigheds- og hovedprojekt, tidligt udbud, kontrahering, fagtilsyn. Er udbudt i totalentreprise.

Transport, parkering, ankomst og intern infrastruktur blev gennembearbejdet med analyser af trafikbelastningen, når medarbejderne mødte, ved fyraften, fordeling på parkeringspladserne og ankomst til indgangene.

Medarbejdernes brug af trapperummene blev analyseret fra morgenankomst og ved til/fra frokost i restauranten. Flowdiagrammerne var et vigtigt redskab i dimensionering af antal trapperum og elevator forbindelser.

Bygningen er opdelt i kundezone, relationszone, produktionszone, stillezonen og teknikzonen. De 2 bygninger er sammenbundet af transparente mellembygninger, hvoraf den 4 etagers kunde- og relationszone er spektakulær.

Byggeriet er præmieret af Aalborg Kommune i 2007.

Fleksibilitet og fremtidssikring har været et nøgleord, fordi det eneste, der er sikkert er, at alt forandrer sig – bygningen må derfor ikke lægge begrænsninger for en virksomheds fremtidige behov. Hos KMD ændrede organisationen sig i fagafdelingerne og deres størrelser under byggeperioden!  Det kunne bygningen optage, fordi der havde været fokus på netop dette punkt med hensyn til bygningens udformning, infrastruktur, bygnings- og installationsprincip. Siden indflytning er organisationen yderlige ændret – hver gang har bygningen kunnet optage ændringerne.

Bygherre

TK Development A/S

Adresse

Lauritzens Plads, 9000 Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2005 og 2009

Areal

30.000 m²

Ingeniør

COWI A/S

entreprenør

A. Enggaard A/S

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Lene Kirch

Bygningskonstruktør & Receptionist

Hans Maigård

Indehaver