KOMPAS Hotel Aalborg

I 2017 startede arbejdet med Kompas Hotel Aalborg. Den eksisterende hotelbygning er blevet renoveret, og hotellet har fået en helt ny tilbygning med 55 værelser og mødelokaler. Dermed er hotellet også blevet opgraderet til et 4-stjernet hotel.

Den nye tilbygnings proportioner og materialevalg tager udgangspunkt i det eksisterende hus og stedets historie samtidig med, at vi har tilføjet et nyt historisk lag, der fortæller om nutiden. Der er anvendt røde mursten og hvidpudsede felter. Vinduesformaterne og deres forskellige placeringer og rytme skaber et nutidigt udtryk. Ved enkelte vinduer er der placeret hvidlakerede fremspringende aluminiumsinddækninger med LED lys, der danner lysende rammer omkring vinduerne og giver bygningen et markant tvist i døgnets mørke timer.

Den eksisterende bygning er blevet overfladerenoveret og forsynet med nye vinduer. Inddækningerne på vinduerne er også gentaget på det eksisterende hus. Overfladrenoveringen har efterladt den historiske patina på en smuk måde, som gør, at man se forskel på nyt og gammelt, samtidig med at de to bygninger spejler hinanden.

Hotellet stod klar til at tage imod gæster i foråret 2019.

Kompas Hotel Aalborg har eksisteret siden 1905 og har siden 1958 boet på Østerbro 27. Gennem renoveringen og tilbygningen har vores opgave været at nyfortolke den gamle bygning. Med hotellets ånd og historie i tankerne har vi åbnet stueetagen op ud mod gaden, så gæsterne i foyerområdet kan følge med i bylivet, og hotellets aktiviteter kan berige og interagere med gaderummet. På hjørnet mod syd er der kommet en ny hovedindgang, som er omgivet af solbeskinnede terrasser.

Bygherre

KOMPAS Hotel Aalborg

Adresse

Østerbro, 9000 Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2018 - 2019

Areal

2.300 m²

Ingeniør

Frandsen & Søndergaard K/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Anders-Peter Østergaard

Bygningskonstruktør & Brandrådgiver (BK2)

Hans Maigård

Indehaver