Mekini Skønhedssalon, Aalborg

Bygherre

DKE Holding ApS

Adresse

Arkitekt

Landskabsarkitekt

Opførelsesår

2020

Areal

Ingeniør

Entreprenør

I hovedbygningen på Niels Ebbesens Gade 6 er skønhedssalonen Mekini  flyttet ind i det nyrenoverede erhvervslejemål i stueetagen. De rå mure, højt til loft, butiksvinduerne med buer i toppen og mange deltaljer er blevet ført tilbage til bygningens oprindelige udtryk og bevaret under renoveringen.

Derudover skal hovedbygningens facade gennemgå en forandring, som blandt andet omfatter nye butiksvinduer, der føres tilbage til det oprindelige udtryk med buer i toppen, nye altaner mod gården, nye vinduer i gavlen samt et ønske om at få afrenset den malede del af facaden.​

I næste etape udvider med kælderetagen, der ligeledes skal gennemgå en stor renovering. Kælderen skal fugtsikres, hvilket er en spændende opgave, idet grundvandet står højt, da der historisk set har løbet en å meget tæt på bygningen. Det nye kældergulv udføres med belægning i teglsten som en del af et loftstyle-design. I gårdrummet udføres en stor begrønnet lysskakt, der giver adgang til gården fra kælderen samt sikrer et godt dagslys. Skakten effektbelyses i aftentimerne.  

Bygherre

DKE Holding ApS

Adresse

Arkitekt

Opførelsesår

2020

Areal

Ingeniør

entreprenør

Landskabsarkitekt

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Anders-Peter Østergaard

Bygningskonstruktør & Brandrådgiver (BK2)

Søren Næser

Indehaver