Niels Ebbesens Gade og Pederstræde, Aalborg

De bevaringsværdige ejendomme på hjørnet af Niels Ebbesens Gade og Pederstræde har de seneste år gennemgået en større transformation.

Renoveringen har blandt andet omfattet genetablering af det gamle bindingsværkshus på Pederstræde 4, som efter mange års forfald og fuld bevoksning af efeu, var tæt på faldefærdigt. Det lykkedes at bevare og renovere facaden mod Pederstræde samt gavlen mod vest, mens de øvrige to facader var i så dårlig stand, at de ikke kunne bevares. I stedet er facaderne omhyggeligt genopført som et moderne modspil. Dette greb bidrager til bygningens historie om et todelt hus, hvor der i bunden er anvendt en muret facade og i toppen bindingsværk - ny og gammel byggeskik.

Baghuset og mellemhuset er transformeret fra lagerfunktioner til i dag at rumme 4 eksklusive lejligheder, med mange fine byggetekniske detaljer såsom TV-hejs i gulvkonstruktionen, synlige hanebånd, rytterlys, rå murværksdetaljer, eksklusive bad og køkkenmiljøer med kvalitetshvidevarer. De indvendige vægge fremstår blandt andet også med bindingsværk, og vidner om en anden tid og tradition.

Yderligere har projektet bestået i at genskabe fællesgården, hvor gamle oprindelige pigsten er kombineret med historiske brosten. Den fine brolægning er suppleret med beplantning, et bålfad, belysning, cykelskur med grønt tag mm.

Hovedhuset er også gennemgået en gennemgribende renovering, som får facaden til at fremstå mere oprindelig. Dette på trods af, at der er tilføjet vinduer i gavlen mod nord og der er nye altaner mod gården. Ejendommens funktioner er bevare. Erhvervslokalerne er præcist genskabt og renoveret i en inspirerende stil, hvor bl.a. moderne tapeter kombineres med de rå oprindelige plankegulve og rå murværksvægge. Hele facaden er afrenset og vinduerne i stueplan er udskiftet til de oprindelige størrelser med afrundet hjørner i toppen.

Hele ejendommen er nu præcist defineret med en afstemt farvepalette, som definerer hovedhuset, mellemhuset og baghuset og fremhæver de mange fine detaljer. Alt er udført efter den klassiske farveskala, der til sammen skaber en synergi og et bymiljø, som vil inspirere beboerne og den forbipasserende.

Læs den flotte anmeldelse af projektet i MigogAalborg her.

Bygherre

Ejendomsselskabet Ebbe ApS

Adresse

Niels Ebbesens Gade og Pederstræde, Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2020 - 2023

Areal

1365 m² / 13 boliger

Ingeniør

COWI A/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Anders-Peter Østergaard

Bygningskonstruktør & Brandrådgiver (BK2)

Søren Næser

Indehaver

Mads Døssing

Bygningskonstruktør