Nørresundby Bank, Vestbjerg

Nørresundby Bank’s nye filial i Vestbjerg er en ”drive in” model med mulighed for brevindkast og betjening af pengeautomat fra bilen.

Arbejdet har omfattet totalrådgivning med projekteringsledelse, byggeprogram, forslag, myndigheds- og hovedprojekt, udbud, farvesætning og kunstnerisk udsmykning. Er udbudt i fagentreprise.

Facaderne er ude såvel som inde udført af rustikke grå blødstrøgne mursten fra Petersen Tegl.

Indvendigt er der anvendt gulvoverflader af tæppebelægning i specialdesign, kinesisk granit og linoleum.

Ventilationsanlægget og grundbelysninger i ekspeditionsområdet er indbygget i loftsbjælker, mens spots og væglamper sørger for den supplerende belysning.

Bankrummet er spektakulært med sit skrånende loft og næsten 7 meter høje glasfacade mod nord og Hjørringvej. Her er udsyn til nye forretninger og understreger samtidig åbenhed og risikovillighed – vi tør godt vise vores arbejde frem.

Byggeriet er i 2012 blevet præmieret af Komiteen for bygningspræmiering i Aalborg. De skrev bl.a.: Flot og markant eksempel på, hvordan det arkitektoniske miljø langs en indfaldsvej i forstaden kan løftes.

Bygningen er udført med ensidig taghældning skrånende fra ca. 8 meters højde mod Hjørringvej faldende til 3 meters højde langs Bakkevej. I den tredje facade mod Mejlstedvej er der indskåret en trekantet overdækning, hvor vindfang og hovedindgang er placeret.

Hovedbygningens plan er trapez-formet og indeholder et stort ekspeditionslokale som storrumskontor. Heri er indskudt en toiletsektion og i den lave ende af bygningen er en afdeling med kantine- møde- og driftslokaler. Kælderen indeholder bankboksområde, toiletter, arkiv samt teknikrum.

Bygherre

Nordjyske Bank A/S (Nørresundby Bank)

Adresse

Bakkelyvej, 9380 Vestbjerg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2010

Areal

561 m²

Ingeniør

COWI A/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Hans Maigård

Indehaver