Novo Nordisk, Hjørring

Novo Nordisk’s nye administrationsbygning har til formål at styrke det kreative arbejdsmiljø og skabe et sammenbundet bygningssystem med produktion og laboratorier. Byggeprogrammet er lavet med baggrund i deres designmanual tilsat vores faglige indsigt og viden om menneskelig skala, sanseoplevelser og rummelige kvaliteter.

Arbejdet har omfattet fagdelt rådgivning med byggeprogram, forslag, myndigheds- og hovedprojekt, udbud, farvesætning og kunstnerisk udsmykning. Er udbudt i totalentreprise.

Et væsentligt element i projektet er sikring af et optimalt indeklima med lavt energiforbrug og lav miljøbelastning af omgivelserne. Et bevist valg af dagslystilgang og hybrid ventilation minimerer strømforbruget. Derudover er tagfladen forsynet med solceller.

De udvendige arealer bevarer og tilpasser en række af de eksisterende elementer og tilføjes nye. Ved et bevist valg med at bevare og tilføje beplantning skabes et oplevelsesrigt parklandskab. En japansk have skyder sig ind i bygningen som en udvidelse af atriet.

Bygningen er disponeret som en kvadratisk 2 etages bygning. Et atrium skærer sig op gennem bygningen mod et ovenlystag, som giver dagslys til centerkernen, der omgiver atriet på begge niveauer. Et let og lysende rumforløb skabes og bliver administrationsbygningens centrale omdrejningspunkt. Centerkernens forskellige funktioner skaber tilsammen en livlig og inspirerende gadestruktur, med nicher og åbninger, der folder sig ud og skaber forskellige opholdsmiljøer.

Bygherre

Novo Nordisk A/S

Adresse

Stenager Alle, 9800 Hjørring

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2010

Areal

2000 m²

Ingeniør

Niras A/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Peter Pedersen

Bygningskonstruktør & Sikkerhedskoordinator