Provstejorden, Aalborg

På et areal helt ud til Aalborg Changs fodboldsbaner, hvor der tidligere var et nedslidt garageanlæg til områdets beboere, er denne nye boligejendom indpasset i områdets kontekst. Garageanlægget er udskiftet til en parkeringskælder og de nye beboere kan følge aktiviteterne på fodboldbaner og nyde udsigten over Østerådalen og byens tage.

Boliger er udført i 2 typer som alle er 3-værelses lejligheder. Gennembelyste er kodeordet for begge typers indretning, hvilket medvirker til lyse og attraktive lejligheder, hvilket yderligere forstærkes af udsigten.

Projektet er en transformering af et nedslidt område i et etableret boligkvarter. Disponeringen er en nytolkning af materialer og elementer fra kontekstens andre bygninger. Boligerne er orienteret i forhold til solens retning, udsigten og områdets rekreative område. Bygningen opføres i en nymodernistisk arkitektur med enkle og præcise virkemidler, samt en præcis materialekombination af murværk, beton, zink samt indspændt elegant glas.

Projektets boliger underbygger områdets andre boliger, som nyder godt af boldbanernes store vidder, der giver lys, luft og rum til boligerne. Over parkeringskælderen etableres boliger i 3 etager. Boligerne har en sydvendt facade, hvor mod stue og alrum er orienteret. Som en forlængelse af stuen skyder altanerne sig ud af facaden og skaber en glidende overgang mellem inde og ude. Altanernes tilbagetrækning i facaden forlænger opholdsmulighederne og det er muligt at sidde i ly for en sommer-regnbyge. Stueetagens boliger har udgang til mindre tagterrasse på taget af parkeringskælderen. Terrasserne adskilles med plantekasser, som fungerer som et permanent grønt element, der kan suppleres af individuelle potteplante-løsninger. Boligernes nordlige vendte facade er adgangsfacade med altangang, som er udført i en bredde, der giver beboerne muligheden og pladsen til at skabe et individuelt præg. Fra altangangen er der udsigt ind over Aalborg Midtby, hvilket indbyder til at nyde morgenkaffen der, hvor morgensolen sniger sig ind.

Bygherre

MULTI Ejendomme Aalborg A/S

Adresse

Provstejorden, 9000 Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2015 - 2017

Areal

1.273 m² (ekskl. 1293 m² kælder)

Ingeniør

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

entreprenør

Multi Byg A/S

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Lene Kirch

Bygningskonstruktør & Receptionist

Søren Næser

Indehaver