Pakhus 4, Aalborg

I forbindelse med ændret anvendelse af arealerne omkring Østre Havn, er nogle af de oprindelige pakhuse tænkt ind i denne nye helhedsplan som et historisk aftryk.

Arbejdet omfattet arkitektrådgivning, skitsering, projektering og myndighedskontakt.

For at kunne genanvende bygningen var det nødvendigt at opdatere bygningen energimæssigt til nuværende bygningskrav. Det er sket nænsomt ved, at isolere tagkonstruktionen udvendigt og opføre forsatsvægge på indvendig side af facaden. Ydervæggene afrenses nænsomt således, at de fremstår med en let patinering. Eksisterende vindueshuller og porte er bevaret og genanvendt og isat nye moderne partier. Stueetagens partier udformes som porte, der på varme dage kan åbnes op og skabe interaktion mellem inde og livet uden for bygningen.

Pakhus 4 er oprindeligt brugt til opbevaring af korn og foderstoffer. Bygningens dramatiske konstruktioner er dimensioneret til at kunne modstå tunge laster. Konstruktionerne står alle i original tilstand og giver hermed en god afsæt for at skabe nogle spændende rammer til et fremtidigt arbejdsmiljø for de kommende lejere.

Bygherre

A. Enggaard A/S

Adresse

Rapsgade, 9000 Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2013

Areal

3.500 m²

Ingeniør

Artelia A/S

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Peter Pedersen

Bygningskonstruktør & Sikkerhedskoordinator