Rebild Rådhus, Støvring

Som erstatning for det gamle rådhus, besluttede byrådet i Rebild Kommune, at udskrive en konkurrence omkring udformningen af et nyt rådhus. Opgaven blev vundet i samarbejde med entreprenørfirmaet Færch & Co A/S.

Arbejdet omfattede skitseprojekt, dispositionsforslag og hovedprojekt.

Et dobbelthøjt atrium skære sig ind igennem bygningen og underopdeler kvadratet og giver en forståelig opdeling af huset og dets forskellige afdelinger. Tre store og markante ovenlys sikrer det nødvendige dagslys ned i atriet og videre ind gennem de indvendige facader. Flere borgerrelateret funktioner er integreret i atriet, hvilket ligeledes skaber et spændende og inspirerende arbejdsmiljø for medarbejderne og giver borgerne en let overskuelig adgang til de borgerrelaterede funktioner.

Bygningens facade består af et enkelt materialevalg i en enkel farveskala, hvilket er med til at give et arkitektonisk udtryk, som tilpasser sig det omgivende grønne landskab og de stilmæssigt forskellige omgivende bygninger. Facaderne er opbygget som en lagstruktur bestående af beton, glas og strækmetal, der sammen giver et dynamisk, men også et enkelt udtryk.

Bygningens arkitektoniske hovedgreb har en kvadratisk grundform, hvis formsprog gør, at den let tilpasser sig i den eksisterende åbne park- og bystruktur med flere spredt placerede bygninger.  En mere organisk form bryder den kvadratiske stramme form og skaber et dynamisk bygningskompleks i to etager. Kvadratet er placeret optimalt i forhold til verdenshjørnerne og dermed optimeret energimæssigt, hvilket i samhørighed med den kompakte form giver en energioptimal bygning.

Bygherre

Rebild Kommune

Adresse

Hobrovej, 9530 Støvring

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2013-2014

Areal

3.100 m²

Ingeniør

ISC A/S

entreprenør

Landskab

Vibeke Rønnow

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Søren Næser

Indehaver

Lene Kirch

Bygningskonstruktør & Receptionist