Skovhuset, Gistrup

I skoven i Gistrup ligger en villa, som engang var et lille skovhus. Efter en total om- og tilbygning af det eksisterende skovhus, står der i dag en multifunktionel familiebolig. Boligen har en fantastisk beliggenhed midt i en lysning med skoven som ’væg’ rundt om grunden.

Huset er opbygget af rustikke materialer og har stråtag – inspireret af det gamle skovhus. Indvendigt skaber det runde vindue, som ses forenden af bygningen, lys og bevægelse i huset..

Ved designet af boligen ville vi skabe forbindelse mellem de indre og udvendige rum, således boligen spillede sammen med den omkringliggende natur. Gennem portbygningen er der adgang til en østvendt ankomstgård. Herfra er der indgang til de to bygningsfløje gennem et orangeri. Bygningerne skaber, udover ankomstgården, en sydvendt - og en østvendt terrasse. Den ene bygningsfløj indeholder en opholds- og forældrezone. Den anden fløj indeholder børne/ungeafdeling og hjemmearbejdsplads. Portbygningen indeholder garager og depotrum, og til børnefødselsdage anvendes det som aktivitetsrum.

Bygherre

Privat

Adresse

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

1999

Areal

242 m²

Ingeniør

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Hans Maigård

Indehaver