Skovparken, Aalborg

Skovparken er beliggende på et skrående areal ned mod den Nordjyske Motorvej E45. Ungdomsboligerne er placeret som et samlet bygningskompleks bestående af fire tre-etagers stænger.

To af boligtyperne deler om tre etager - selve boligen er derfor i to etager. Det dobbelthøje rum samler alle funktionerne, entre, køkken ophold og sove. Kun toilettet er et separat rum. Den dobbelthøje facade skaber et varieret lysindfald i det høje rum.

Alle boliger har adgang fra altangangene, som flere steder har ekstra stor bredde, så det også er et opholdsareal, hvor beboerne impulsivt kan mødes - et vigtigt element i forhold til den sociale bæredygtighed.

Fællesfaciliteterne er placeret ud til rummet mellem bygningerne. I underetagen er der et stort fællesrum, som har tilknyttet toiletter, garderobe samt et køkken. Desuden er der mindre fællesarealer på første sal, hvor man i mindre grupper kan mødes. De forskelligartede fællesrum giver de perfekte rammer for den individuelle beboer til at deltage i eller arrangere sociale tiltag.

Facaderne er beklædt med mørkt naturskifer, der i samspil med hvide vinduer og inddækninger, som er varieret placeret, danner en levende og dynamisk facade. Facaden har lyse pudset felter og er tilsat franske altaner, udført med glasplade i farvet krystalglas – enkelt kontrastfyldt arkitektur.

Arbejdet har omfattet totalrådgivning med byggeprogram, forslag, myndigheds- og hovedprojekt, udbud og fagtilsyn. Er udført i hovedentreprise.

Den sidste boligtype er en mere traditionelt opbygget to-rums bolig. Alrummet og værelset er adskilt af en stor skydedør, hvilket giver muligheden for et rumligt, åbent forløb i boligen.

Bygherre

Alabu Bolig

Adresse

Golfbakken, 9000 Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2011 - 2016

Areal

4.200 m² / 84 boliger

Ingeniør

Lindgaard A/S

entreprenør

Landskab

Egebjerg By & Landskab ApS

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Søren Næser

Indehaver

Peter Pedersen

Bygningskonstruktør & Sikkerhedskoordinator