Søndergade og Løkkegade, Aalborg

Projekt til ombygning omfattede facade- og tagrenovering, udnyttelse af tagetagen til 3 lejemål/ejerlejligheder, bevaring af 3 erhvervslejemål i stueplan og ombygning af øvrige 6 lejemål til 9 stk. mindre lejligheder, som dog er ca. 100 m² hver.

I det ejendommen var fuldt beboet blev renoveringen opdelt i etaper, så man kunne fortsætte i de forskellige lejemål, efterhånden som de blev fraflyttet. 1. etape var derfor facade- og tagrenovering samt udnyttelse af tagetagen. Derefter er bygningen videre ombygget efterhånden som lejlighederne blev ledige. Det blev de forholdsvis hurtigt, så der kun i dag er 1 lejemål, som ikke er færdigrenoveret.

Indretning med skillevægge er i store træk bevaret, som den var, men lejlighedernes arealer er reduceret væsentligt, og der er indbygget nye badeværelser overalt. Alle hovedføringer hertil til nye installationsføringer er dog forberedt i installationsskakte, så det var nemt at bygge videre på senere. Ombygningen af resterende lejemål på 1., 2. og 3. sal har resulteret i 8 stk. moderne lejligheder. I stueetagen er de 3 erhvervslejemål bevaret, men facadepartier er udskiftet og skiltning er ændret på de nyrenoverede facader.

Der er arbejdet med farvesætning og skiltning ude og inde.

Ved start af ombygning var der 3 butikslejemål til pizzaria, kiosk og grillbar i stueetagen samt 6 store lejemål på 1., 2. og 3. sal samt 1 uopvarmet lejemål for en kunstner i tagetagen.

Bygningen var i meget dårlig stand overalt og blev hovedsageligt beboet af studerende i bofællesskab.

Bygherre

Murerfirmaet Michael Rasmussen

Adresse

Søndergade og Løkkegade, Aalborg

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2008

Areal

1.629 m²

Ingeniør

Kjærsgaard & Andersen ApS

entreprenør

Landskab

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Anders-Peter Østergaard

Bygningskonstruktør & Brandrådgiver (BK2)

Hans Maigård

Indehaver