Vesthimmerlands Rådhus, Aars

Som erstatning for et ældre bygningskompleks, besluttede byrådet i Vesthimmerlands Kommune at udskrive en konkurrencen omkring udformningen af et nyt erstatningsbyggeri. arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD vandt opgaven i samarbejde med totalentreprenør Færch & Co.

Samspillet mellem de lyse betonelementer og den bronzeanodiserede aluminium giver et moderne kontrastfyldt udtryk, som harmonerer med det eksisterende jobcenters røde murværk.

Et veltilpasset rumprogram og velovervejet rumforløb giver et multifunktionelt hus, som er fremtidssikret i forhold til fleksibilitet og fremtidens tendenser indenfor ny kontorindretning. Forskellige loftshøjder samt udsyn og dagslystilgang fra alle husets flader stimulerer sanserne og man kan følge vejrets og årstidernes skift.

Arkitekturen medfører en enkel, let og aflæselig bygning, hvilket gør det nemt at være borger og medarbejder i huset.

Bygningens arkitektoniske hovedgreb er en langstrakt rådhusbygning, der er en addition af det eksisterende jobcenters bygningsvoluminer og en mellembygning, der sammenbinder med eksisterende jobcenter, skyder sig igennem rådhusbygningen og markerer sig i landskabet med sine afrundede bygningshjørner.

Bygningens facader består af et enkelt materialevalg i en enkel farveskala, hvilket er med til at give et arkitektonisk udtryk, som tilpasser sig den nye grønne rådhuspark.

Bygherre

Vesthimmerlands Kommune

Adresse

Vestre Boulevard, 9600 Aars

Arkitekt

arkitekterne BJØRK & MAIGÅRD ApS

Opførelsesår

2016 - 2017

Areal

3.100 m²

Ingeniør

Frandsen & Søndergaard K/S

entreprenør

Færch & Co. A/S

Landskab

Preben Skaarup

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Teamet bag projektet

Lene Kirch

Bygningskonstruktør & Receptionist

Søren Næser

Indehaver